Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Legyőztük a listavezetőt!
2012. January 22. 17:57
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Legyőztük a listavezetőt!

Legyőztük a listavezetőt!
A NB II-es csapatunk két negyedben mutatott remek játékával nyert a Békéscsaba ellen. Sajnos a minik két vereséggel tértek haza Szerencsről, és az U20 sem tudta megszorongatni a Baja gárdáját.

Örzik sportcsarnokbeli veretlenségüket Filkorék, hiszen legyőzték a listavezető Békéscsabai KK együttesét (79:66). Nem úgy indult a mérkőzés, hogy ebből győzelem lesz, hiszen az első negyedben rengetet hibáztuk biztos helyzetekben is, és a távoli dobásaink  sorra kimaradtak. A kis szünet után az agresszivabb védekezésünkkel sikerült felpörgetni a ritmust, és a szerzett labdákból dobtunk néhány könnyű kosarat. A három pontos vonalról is be-betaláltunk, így átvettük a vezetést. A második félidőben is folytatni tudtuk ezt a játékot és az utólsó negyedet már 17 pontos vezetéssel kezdtük. Főleg a center posztokon mutatott eredményes játékunknak (Szerdahelyi, Filkor), és néhány jókor behulló hárompontosnak (Pongrácz, Baumann) köszönhetjük ezt az értékes, szép győzelmet.

A minik meglepően jól tartották magukat a sokkal esélyesebb lányok ellen-az utólsó negyed előtt még csak 10 pont volt a különbség -, de a mi ötösünk az utólsó negyedben nem tudott kosarat dobni. Kár volt ezért, de ez a 28 pontos vereség (22:50) is előrelépést jelent a korábbi összecsapásunkhoz képest.
A MISI fiúk ellen is a második sorunk gyenge, eredménytelen játéka okozta a vereségünket (41:52). Kiestünk a csoportból, mert Révész Andrison kivül ma senki nem tudott felnőni ehhez a szinthez.

Sajnos nagy zakót kaptak az U20-asaink Baján (53:111), pedig nem erre készültünk. Fáradtan, enerváltan játszottunk, 15 percig tudtuk csak tartani a tempót a hazaiakkal. A pontatlan dobásainkat leszedve, sorra indítottak le bennünket és számolatlanul használták ki az emberelőnyös szituációkat. A múlt heti játékunkból kiindulva jobbra számítottunk. 
Címkék: Kenguru Kupa, mini, NB II, U20
előző hír archívum 2012 következő