Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Kosárözön, kosáriszony
2012. March 05. 14:36
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Kosárözön, kosáriszony

Kosárözön, kosáriszony
Végletek között mozgott csapataink elmúlt heti teljesítménye. Az NB II-esek a városi rangadón több mint 30 pontot dobtak átlagban negyedenként, az U18-nak a hatos átlag sem jött össze. Az U20 ritkán nyer a Kaszások ellen, most sikerült, a juniorok viszont a Salgótarjántól kaptak ki, amire tíz éve nem volt példa.
Kedden a városi NB II-es összecsapáson viszomylag könnyű győzelmet arattunk (129:93). Az eredményből látszik, hogy egyik csapat sem törődött a védekezéssel, mi elsősorban kívülről domináltunk (17 db hárompontosat dobtunk), míg a GMR főleg a palánk alatt jeleskedett.
A hatvani találkozónk sem a jó védekezésünkről szólt, a hazaiak könnyű kosarakkal már 15 ponttal is vezettek. A fordulatot a zónavédekezésünk hozta meg, ami ellen nem igazán tudott játszani a megyei rivális. Fokozatosan dolgoztuk le a hátrányunkat, és az utólsó negyedben már állandósult a 10 pont körüli előnyünk, amit a dúrvaságokkal, kiállításokkal tarkított végjátékban is megőríztünk (99:88).

Jól skerült a kadettek hazai bemutatkozása, könnyed játékkal előbb a Salgótarjánt (80:34), majd a EVSI "B" csapatát (56:28) győzték le, úgy, hogy Oláh Andris sérülés miatt pályára sem lépett. Csak így tovább!

Nem hozott sikert a gyerek csapatunk szerencsi kirándulása. Nem tudtunk a legjobb összeállításban pályára, lépni, sőt három srácnak ez volt az első mérkőzése. A sokkal képzettebb aradi lányok ellen csak az első félidőben tudtuk a lépést tartani (-3 pont), a vége 24:57 lett.
Következett a hazai csapat, amelyet már az idén kétszer is megvertünk, most visszavágtak (18:61), így kiestünk a "C" csoportba. Reméljük a debütálóknak nem vette el a kedvét ez a két "zakó", biztos vagyok benne, hogy hamarosan győztes csapat tagjai is lehetnek. Mondjuk most hétvégén a 6. tornán.

A Kaszások elleni visszavágás fűtötte a fiúkat a szombati U20-as meccsen. Az ellenfél nem túl acélos eddigi eredményei is bizakodóvá tettek bennünket. A meccsen végre folyamatos volt koncentrációnk, ennek és Pongi ponterős játékának köszönhetően nyerni tudtunk, a kilátogató szép számú szülők nagy-nagy örömére. Jogos az öröm, hiszen ritkán nyerünk a Kaszások ellen utánpótlás meccsen.

Annal szomorúbbak voltunk az U18 meccsei után, hiszen ilyen gyenge produkcióra nem számítottunk. Szervezetlenül, elképzelés nélkül, rengeteg egyéni hibával játszottunk, lejáratva saját magunkat és klubunkat. A Szerencs ellen 21:58 lett az eredmény, de az idén már háromszor legyőzött Salgótarjántól is kikaptunk (49:53). Ez nem mehet így tovább! 
Címkék: gyermek, junior, NB II, serdülő, U20
előző hír archívum 2012 következő