Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Újra 120 pont felett
2012. March 12. 20:20
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Újra 120 pont felett

Újra 120 pont felett
Az NB II-ben, sorozatban a harmadik győzelmünket könyvelhettük, és újra 120 pont felett dobtunk. A junioroknak egy -egy jó negyedre futotta csak, a többi korcsoportban papírforma eredmények születtek. A gyerek csapatunkban Kátai Zsolti (a képen) kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
Most, a szokott koreográfiától eltérően, mi kezdtünk jól és az ellenfél futott az eredmény után, a pénteki Szeged elleni NB II-es meccsen. Az első negyed végén 40 :25(!) volt az állás ide. A többi játékrészben nagy adok-kapok alakult ki, és kiegyenlített küzdelemben a végén megőríztünk az előnyünkből 11 pontot (122:111). Most Baumann Dávid játszott ellenállhatatlanul, 43/6 pontot dobott. De, mikor fogunk védekezni is végre?

Az U16-os csapatunk nem tudta megszorongatni a jászsági csapatot, igaz most valamivel szorosabb eredmény született (60:93). Hiába sikerült az egészpályás letámadásukat átjátszani, most a támadó térfélen adtuk el sorra a labdákat. Körülményesek, erőtlenek voltakunk támadásban, védekezésben figyelmetlenek, lassúak.
A Salgótarján ellen már felszabadultan játszva, látványos megoldásokra is futotta, igaz egy képzetlenebb csapat állt velünk szemben (106:42).
Ezzel a győzelemmel bebiztosítottuk az elődöntőbe jutást, ami a célunk volt.

Gyerek csapatunk elég felemásan teljesített, az első ötősünk -egy kivételével- elbukta a negyedét, a második sorunk mind a négyet megnyerte. A hazaiak ellen már az első játékrészben jelentős hátrányba kerültünk, amit nem sikerült behozni(44:61). A harmadik helyért, a Ziccer Tigrisek ellen az utólsó negyedben fordítottuk magunk javára a találkozót (53:47), elsősorban Kátai "Zsozsi" remek játékának (25 dobott pont) köszönhetően. Jó lenne, ha más is a tudásának megfelelően teljesítene, akkor újra az "A" csoportban találnánk magumkat.

A juniorok valamelyest javítottak a dobóteljesítményükön, de így is negyven pont alatt maradtunk mind a Kosárakadémia (35:72), mind a MISI (39:88) ellen. Ebben a korosztályban már pontosabban kellenne dobni a közeli, középtávoli tempókat, bátrabban elvállalni a betöréseket. Van mit pótólni a jövőre nézvést. Bizakodásra adhat okot, hogy mind a két találkozón volt egy negyed, ahol megmutattuk, hogy ennél azért többre is képesek vagyunk.

Sajnos az U20-asink nem tudtak komoly ellenállást kifejteni Kecskeméten, szinte csak 5 hadrafogható játékosunk volt, ami egy ilyen tudású ellenfél ellen nem sok jót igért. A hazaiak minden negyedet magabiztosan megnyertek, a végére még a századikat is megkaptuk (57:100). Reméljük hétvégére a maródiak felépülnek és a Kaszások elleni formánkat tudjuk hozni.
Címkék: gyermek, junior, kadett, NB II, U20
előző hír archívum 2012 következő