Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Négy győzelem, két vereség, egy továbbjutás
2012. March 26. 12:21
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Négy győzelem, két vereség, egy továbbjutás

Négy győzelem, két vereség, egy továbbjutás
Két jó negyeddel a visszavágón is legyőztük a helyi GMR csapatát (103:79) az NB II-es találkozón. Az U20-as csapatunk szoros meccsen kapott ki Törökbálinton (77:82), a juniorok két győzelemmel zárták az alapszakaszt a régióban. A tartalékos serdülők, az egy vereség ellenére, az első helyen továbbjutottak a csoportjukból.

Az NB II-es meccsen mindkét csapatban a T-licenszes játékosok domináltak. Az ellenfél a legerősebb összeállításban lépett pályára, nálunk két stabil emberünk hiányzott sérülés miatt. A szoros első negyed után, a másodikban sok labdát szereztünk, a palánk alatti területet is uralni tudtuk, így a nagy szünetre 11 pontos előnyt szereztünk. A harmadik etapban adok-kapok játék alakult ki, amelyben az elenfél volt jobb két ponttal. Az utolsó játékrészben kijött az edzettségbeli különbség, és így újból magabiztosan sikerült a második meccsünkön is legyőzni a városi riválisunkat.

Az U20-as csapatunk sajnos erősen tartalékos összeállításban tudott kiállni, a szintén meggyengült MTK ellen. Néhány ponttal, a harmadik negyed végéig mindíg az ellenfél vezetett, ekkor egy dudaszós kosárral megfordítottuk az állást. Az utolsó negyedben felválltva estek a pontok, de a végén már négy játékosunk is a kipontozódás szélére jutott, így a védekezésünk nem volt elég erőteljes. A lepattanónást szokás szerint elbuktuk, mint ahogy a meccset is. Teljes csapattal ezt a Törökbálintot valószínű simán vertük volna, de így marad a keserű szájíz.   
 
A juniorok nagyon összekapták magukat a Salgótarján elleni két mérkőzésre, nagy akarással, jó felfogásban játszottak. Mindkét meccset uraltuk, néhány látványos megoldásra is képesek voltunk és most a védekezésünk is működöttt, egy-egy negyedni megingásunk volt csupán. Jó volt látni, hogy Varga Geri kezdi visszanyerni régi formáját, önbizalmát. Első meccsen már a félidőben 21 ponttal vezettünk, de a 13-al elbukott harmadik után, még izgultunk, végül simán hoztuk a győzelmet (75:60). A második összecsapásunkon is a harmadik negyedben torpantunk meg (ez döntetlen lett), a többit simán nyertük, a vége 30 pont lett ide. (84:54). A csapat persze annyira nem lehet büszke a csoportban elért 5. helynek, de láttunk biztató jeleket a fejlődéshez.

A serdülőknél a betegségek, sérülések, családi programok alakították tartalékossá a  csapatot az utolsó alapszakaszi tornára. A Jászberény ellen végig futottunk az eredmény után, nem tudtuk megfogni a legjobbjukat (28 pont). Sok hibával, erőtlenül játszottunk és az idei negyedik meccsünket -három győzelem után- elbuktuk ellenük (61:70). Mivel az egymás elleni összevetésben mi voltunk a jobbak, a továbbjutást érő első helyhez a "B" csapatunkat kellett legyőzni. Ezt felszabadult, lendületes játékkal, főlényesen megtettük. (125:22)  
Címkék: junior, NB II, serdülő, U20
előző hír archívum 2012 következő