Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Szép győzelmek a Kenguru, és a Gyermek Kupában
2012. April 17. 23:32
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Szép győzelmek a Kenguru, és a Gyermek Kupában

Szép győzelmek a Kenguru, és a Gyermek Kupában
A Szilágyiban pénteken az NB II-eseink nyertek, szombaton ugyanitt, a gyerek csapatunk aratott győzelmeket. A kadettjeink két vereséggel fejezték be a négyesdöntőt, a minik viszont Gyöngyösön megnyerték a csoportjukat, és feljebb léphettek.
T-licenszeseink nélkül fogadtuk a fiatal nyíregyházi csapatot, és más elfoglaltság miatt is voltak hiányzók, így összesen heten tudtunk kiállni. Fokozatosan húztunk el a szívósan tapadó nyírségiektől, és a befejező negyed előtt már 21 pont volt a különbség. A palánk alatt Filkor Dávid játszott ellenállhatatlanul (42/3 pont), a távoli dobásokban Pongi jeleskedett (30/12 pont), de mások is hozzátettek annyit a játékhoz, hogy érvényesíteni tudtuk a papírformát (100:89). A sérüléséből felépülőben lévő Frey Patrik is beszállt néhány percre, és az ő pontjai is kellettek, hogy elérjük a százat.

Sajnos a kadettjeink az első meccsen beleszaladtak egy nagy vereségbe (44:115), a hasonlóan első éves MAFC ellen csak fellángolásaink voltak. A mérkőzés elején nem tudtunk mit kezdeni az erőszakos letámadásukkal, sorra adtuk el a labdákat, amiből könnyű kosarakat szereztek. A középső két negyedben már mi is mutattunk valamit a tudásunkból, de ez kevés volt ahhoz, hogy felzárkózzunk. Sokat kell majd dolgozni, hogy ha jövőre partiban tudjunk lenni a hasonló kaliberű csapatokkal. Már pedig ez a célunk! A hazaiakkal már sokadjára találkoztunk az idei szezonban, és most sikerült a legtöbb pontot dobni nekik (80:989), de ez még mindíg csak egy tisztes vereséghez volt elég.

Az U12-esek szoros, változatos mérkőzésen legyőzték a Nyíregyházi Kosársuli leány csapatát (47:38). Nem játszottunk igazán jól, de Kátai Zsolt és Kiss Bálint remek egyéni teljesítménye most elég volt a sikerhez. A lányok számára az országos döntőbe jutás volt a tét, ezért végig feszült hangulat uralkodott a meccsen.
A csoport első helyéért a MISI Mézengúzokkal játszottunk, és meglepően jó játékkal, végig vezetve, magabiztos győzelmet arattunk (54:39). Szép volt Fiúk!

Kengurusaink Gyöngyösön jártak kedden, és mindkét meccsüket fölényesen megnyerték. A hazaik ellen nehezen indult be a gépezet, nem találtuk a helyünket a pályán, rengeteg átadást és dobást vétettünk. A második negyedben Kiss Kolos és Tolnai Alex jó dobóteljesítménye eldöntötte az egész mérkőzést (49:21). A miskolci fiúk ellen a harmadik negyedben biztosítottuk be a győzelmünket (16:0), ekkor többen is jó teljesítménnyel rukkoltak elő, szép kosarakat szereztünk és jól védekeztünk. Ez a siker (43:24) azt jelentette, hogy újra az "A" csoportban játszhatunk az alapszakasz utólsó tornáján. 
előző hír archívum 2012 következő