Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Jól teljesítettek a serdülőink
2012. november 12. 15:38
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Jól teljesítettek a serdülőink

Jól teljesítettek a serdülőink
Budapesten szerepelt az U14-es csapatunk az Országos Serdülő Bajnokság 3. tornáján. Az Óbudai Kaszások vendégeként az első mérkőzésen magabiztos győzelmet arattunk (93:56) a Megyeri Tigrisek ellen, majd a hazaiaktól egy vállalható vereséget (52:76) szenvedtünk.
Laczi Zsolt edző a Tigrisek elleni meccsről:

"Nehézkesen indult a mérkőzés, rengeteget hibáztunk, úgy éreztem az utazás még
érződött a csapaton. Az 5. perc után sikerült fölpörögni, és tetszetős megoldások után
támadásban már eredményesek, védekezésben azonban még figyelmetlenek voltunk. A 2.
ötös már a játék minden elemében koncentráltabban volt, így a félidőre 20 pont körülire
nőtt az előnyünk. A 3. negyedben a védekezésben nagyot teljesítettünk és támadásban is
eredményesek voltunk, így a negyedik negyedben már csak a számszerű eredmény volt
kérdéses. Sajnos a végén kiengedtünk, nem koncentráltunk eléggé, így 3 biztosan nyert
negyed után sajnos az utolsót nem sikerült megnyerni, amiért kicsit bosszús vagyok. A
mérkőzésen jól játszottunk, de meg kell tanulni végig koncentrálni egy teljes mérkőzést."

Laczi Zsolt a Kaszások elleni mérkőzésről:


"Nem kezdődött rosszul a mérkőzés, megpróbáltuk fölvenni a versenyt a Kaszásokkal, ami
egy kiegyenlített első negyedben sikerült is, kár hogy a végén két eladott labdából is könnyű kosarat kaptunk, így pár ponttal elvesztettük ezt a játékrészt. A második negyedben sajnos 6 percig csak két kosarat sikerült elérni, elhúzott tőlünk a házigazda, de nagy küzdéssel, ésaz ellenfelünk hibáit kihasználva a félidőre 10 pontra sikerült följönni. A második félidőben folytatódott a nagy küzdelem, de mi sajnos rengeteg technikai hibát vétettünk (lépéshibák,eladott labdák), ezt ellenfelünk pedig kihasználta, így sajnos nem maradt esélyünk egyszorosabb végjátékra.
A csapat dicséretet érdemel, mert remekül küzdött, de sajnos a végére ismét elfáradtunk. Az erőnléten van még mit javítani, és a különböző hibákból adódó túl sok eladott labdát is ki kell küszöbölnünk ahhoz, hogy egy ilyen jó csapat elleni meccsenis győzelmi esélyeink lehessenek."

A tornáról összességében:

"Örültem annak, hogy egyre jobban ki tudjuk használni magas szerkezetünket. Nagyon sok gólpasszt sikerült adnunk, voltak szép támadások és védekezések egyaránt, de nem szabad elfelejtkeznünk a védekezésbeli hiányosságokról, és a túl sok eladottlabdáról sem. Dicséret illet mindenkit, harcos, helyenként jó játékkal sikerült lejátszanunk ezt a két mérkőzést. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt Jakab Zsolti nyújtotta, mindkét meccsen nagyon ponterősen, és rengeteg lepattanót szedve játszott. Szeretném külön kiemelni még Belkovics Dénest, aki ugyan csak év eleje óta kosárlabdázik, de tornáról-tornára egyre hasznosabb tagja lesz a csapatnak. Csak így tovább!"
Címkék: , serdülő
előző hír archívum 2012 következő