Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Remek tornán, második hely
2013. május 14. 12:12
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Remek tornán, második hely

Remek tornán, második hely
Kadett csapatunk a hazaiak válogatottja mögött a második helyezést érte el a hétvégi nemzetközi tornán. Przemysl-i házigazdák nagyszerű sporttalálkozót szerveztek, a küldöttségünk is helyt állt, így mindenki nagy megelégedésével zárult a három napos rendezvény. Jövőre újra ott leszünk!
Az első mérkőzést a szlovák csapattal vívtuk, és a bemelegítésnél már látszott, hogy fizikai fölényben leszünk. A 7 órás buszozás ellenére, a fiúk érvényesítették ezt az előnyt, és már az első negyedben (22:8) eldöntötték a meccset, a vége pedig egy 30 pontos győzelem lett (69:39).
Másnap viszonylag korán, fél kilenckor, a torna kiemelkedően legjobb csapatával játszottunk. Hiába pihentük le időben, a hazaiak tempójával csak a mérkőzés elején tudtuk a lépést tartani. Nagyon keményen és agresszivan védekeztek, alig-alig jutottunk dobóhelyzetig, ők viszont a szerzett labdákból könnyű kosarakat dobtak. A látottak alapján dícséretes az 43 pont, amit végül sikerült szereznünk a 99 ellenében.
Délután még egy összecsapás várt ránk. Az ukrán Lvov sportiskolásaival mérkőztünk, melyen a második hely sorsa dölt el. Az ellenfelünk nagyon motiváltan, nagy harci kedvvel játszott végig, ami nem egyszer durvaságba, sportszerütlensége csapott át. Az első féidőben végig az ellenfelünk vezetett, hiába voltak meg a helyzeteink sorra kimaradtak még a ziccerek is. Szerencsére a védekezésünk jól működött, így csak négy pontos hárányból kezdtük a harmadik negyedet. Ebben a játékrészben végre a támadásainkat eredményesebben fejeztük be, ennek köszönhetően egy pontos vezetéssel vágtunk neki az utolsó etapnak. Továbbra is fegyelmezetten védekeztünk, az ellenfél pedig egyre idegesebben játszott, a végén pedig már a legjobbjaik kipontozódását nem tudták kompenzálni. Megérdemelten nyertünk (56:50), mert végre megmutattuk, hogy mi is tudunk keményen harcolni, de amellett fegyelmezettnek maradni.

A csapatban megszerzett második hely mellett, Kalo Ádám lett a torna legeredményesebb játékosa.
 
Szép volt Fiúk!
Címkék: kadett
előző hír archívum 2013 következő