Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Hatból hat
2013. november 11. 11:01
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Hatból hat

Hatból hat
Az elmúlt heti bajnoki fordulókban sem veszítettünk mérkőzést, minden korosztályos csapatunk hozta a kötelező győzelmeket. A legértékesebb siker a junioroké, hisz a csoport legerősebb együttesét a nyíregyházi akadémistákat fektették két vállra. A Gyermek Kupában a legerősebb csoportot is megnyertük, és a kadettjeinek is veretlenek maradtak.


A hétközi, hazai junior meccs jó színvonalú játékot hozott, felváltva vezettek a csapatok, az utolsó negyed 4 pontos vendég vezetéssel indult. Többször bizonyították már a mienk, hogy tudnak a végjátékra is koncentrálni, most is hozták ezt a játékrészt 19:9-re, és így a megnyerték ezt a mindíg presztízs meccset 76:70-re. Nagy gratula!
A Nyíradonyban mutatott játékot viszont jobb lesz elfelejteni, mert csak szenvedtünk a rendkivül lelkes "kézisek" ellen. A győzelelmünk (75:52 és 66:48) nem forgott veszélyben, de jó lett volna a szerdai formából átmenteni valamit, hogy a fizető közönség (!) lássa, hogyan is kell ezt a játékot magas szinvonalon művelni.

Kíváncsian vártuk a gyermek csapatunk második tornáját, hisz itt kiderülhetett, hogy milyen játékerőt képviselünk a többiekhez viszonyítva. Hát nem történt nagy változás az elmúlt évekhez képest, úgy néz ki az idén is a felsőházban folytathatjuk majd a küzdelmeket.
A miskolci lányokkal kezdtünk, akiket már egyszer legyőztünk, most sem tudtak megszorítani bennünket (59:23). A hazaik, a Tiszaújvárosi Phoenix KK következett, de ellenük is hamar dűlőre vittük a dolgot, a félidőben már 40:11-re vezettünk, a végeredmény pedig 59:23 lett. Meg kell azonban jegyezni, hogy mindkét meccsen, a vezetés biztos birtokában már nem koncentráltunk megfelelően, vissza vettünk a tempóból is, így egy meglehetősen alacsony színvonalon kiegyenlítődött a játék. Kár érte!

A kadett csapatunk is bemutatkozott hazai pályán, azzal a Nyíregyházával játszottak, akiket idegenben meglehetősen nehezen gyűrtek le. Az első negyedben nem találtuk a zónájuk ellenszerét, de a szünetben rendeztük a sorainkat, és a továbbiakban egy lendületes, pörgős játékot bemutatva -ami jó védekezéssel is párosult- sima győzelmet arattunk (73:41).
Csak így tovább!
 

Címkék: gyermek, junior, kadett
előző hír archívum 2013 következő