Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Nem sikerült a bravúr, de...
2013. december 10. 07:38
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Nem sikerült a bravúr, de...

Nem sikerült a bravúr, de...
A kadett csapatunk ki-ki meccset játszott a nyíregyházi akadémistákkal a kiemelt bajnokságba kerülésért. Bár végig jól tartottuk magunkat nem sikerült meglepetést okoznunk (72:94). A juniorok és a serdülők egy-egy győzelemmel és vereséggel zárták a hetet, de a régióban 2. helynél rosszabbul már nem végezhetnek.

Vastapsot kapott kadett csapatunk a torna végén a szép számú érdeklődőtől. Meg is érdemelték, hiszen ilyen színvonalon és ilyen küzdeni akarással már régen kosárlabdázott kosársulis alakulat. Maximálisan kijár a dícséret a fiúknak és edzőjüknek Sárának is.
Az első mérkőzésen meggyült a bajunk a végig zónázó miskolci sportiskolásokkal, nehezen szereztük a pontjainkat, ők viszont a sok eladott labdáinkból könnyen. Az utolsó negyedben sikerült csak megtörni az ellenállásukat, főleg Oláh Andris és Jakab Zsolti harcos és eredményes játékának köszönhetően.
A szép kosárlabdát az akadémisták ellen mutattuk be. Most tovább tudtunk koncentráltan játszani, olyannyira, hogy az első negyedet meg is nyertük (24:22). A második tíz percben sajnos a letámadásukat nem mindíg tudtuk áttörni így átvették a vezetést, amit fokozatosan növeltek a meccs végéig. Rövid periódusokat leszámítva végig egyenrangú partnerei tudtunk lenni a sokkalesélyesebb nyírségieknek.
Bár most nem jutottunk a legjobbak közé, de egyértelműen látszik, hogy fejlődik a csapatunk! Csak így tovább és akkor jövőre sikerülni fog.

A juniorok is küzködtek a miskolci zóna ellen, de Egerben sikerült feltörni (64:58). A miskolci visszavágón viszont nem (65:68), mert a végére a fél csapat kipontozódott...
Ezt a két meccset gyorsan el kell felejteni, és a továbbjutást jelentő szerdai találkozóra kell koncentrálni!

A serdülők is beleszaladtak egy nagy pofonba Szerencsen (52:111), mert ők sem tudták átjátszani a hazaik (szabálytalan) védelmét. Ezt a régen látott nagy vereséget akkor is nehéz megemészteni, ha erősen tartalékos álltunk ki. A GKS-t utána megvertük (92:48), így a második helyen jutottunk be a 32-es főtáblára. 
Címkék: junior, kadett, serdülő
előző hír archívum 2013 következő