Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Kötelező győzelmek
2014. március 11. 09:48
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Kötelező győzelmek

Kötelező győzelmek
A hétközi junior fordulóban mindkét mérkőzését megnyerte csapatunk a Nyíradony ellen, bár a mutatott játékkal nem lehetünk elégedettek. A serdülők is megszerezték első győzelmüket az országos főtáblán, a Marcali csapata volt a szenvedő alany. A minis Hunyadi Sokk tartalékosan két vereséget szenvedett, így visszaesett a "C" csoportba.
A győzelmünk nem forgott veszélyben a juniormeccseken (59:33 és 60:28), de sokszor a fegyelmezetlenség, könnyelműség jellemezte játékunkat. Az erősebb csapatok ellen ez meg fogja bosszulni magát, nem lehet ennyi hibával játszani. Üde színfolt volt Csépe Dávid (a képen) lendületes játéka, és szépek voltak a tempódobásai is. Csak így tovább!

Laczi Zsolt a csapat edzője a kaposvári serdülő tornáról:

Szentesi KK  – Eger     84:66 (29:26; 12:9, 17:13; 26:18)

"A szentesiek ellen az elején mindkét csapat védekezésén látszott a hosszú út utáni fáradtság, így egy pontgazdag negyed után minimális hátrányból következett a második ahol teljesen ellentétesen a védekezések domináltak. Sajnos ebben a negyedben a rengeteg kihagyott ziccer jellemezte a támadásainkat. A szünetben lévő 6 pontos hátrányunkat sajnos nem sikerült csökkentenünk, az ellenfelünk fokozatosan növelni tudta azt. A meccs végére kissé el is fáradtunk, ellenfelünk felőrölt minket és megérdemelt győzelmet aratott felettünk."

Eger – Kaposvári KK SE    77:89 (15:23; 21:18; 22:27; 19:21)

"A második mérkőzésen a házigazdák nagy elánnal kezdtek, palánk alatt nem tudtuk fölvenni a versenyt velük, így nem is csoda, hogy csak futottunk az eredmény után. A másodi ötösünk remek védekezéssel rukkolt elő, többszöri labdaszerzésekkel sikerült csökkenteni hátrányunkat a szünetre. A továbbiakban úgy érzem fölvettük a kesztyűt, azonban a palánk alatti erőfölényük miatt már nem sikerült szorossá tenni a mérkőzést, így egy nagy küzdés utáni vállalható vereséget szenvedtünk!"

Marcali VSZSE – Eger    44:88 (9:17; 10:30; 18:22; 7:19)

"Vasárnap reggel a másik nyeretlen csapattal találkoztunk. Már az első félidőben eldőlt, hogy ki lesz a mérkőzés győztese. Szerencsére sikerült minden játékosomnak hosszabb játéklehetőséget biztosítani, és a fiatalabbak is tudtak eredményesen kosárlabdázni!"

"Összességében úgy érzem, ismét egy hasznos tornán vagyunk túl. A gyerekek próbálnak mindent megcsinálni, amit kérek tőlük. A védekezésünk összerakásának első lépésénél tartunk, az elkezdett munkát folytatni kell, mert ennyi kapott ponttal nagyon nehéz lesz meccseket nyerni! A védekezés mindenkitől maximális fegyelmezettséget és koncentrációt igényel!  Támadásban még mindig nagyon egysíkúak vagyunk, ezen sokat kell javítani, kevés a mozgás, kevés a passz. Nem lehet mindig arra várni, hogy majd a nagyok megoldják…."

Címkék: junior, mini, serdülő
előző hír archívum 2014 következő