Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Remek játékkal, bajnoki cím
2014. April 01. 09:50
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Remek játékkal, bajnoki cím

Remek játékkal, bajnoki cím
A Keleti Régió bajnoki címét szerezte meg a junior csapatunk, miután -egy régen látott jó játékkal-győzni tudott Miskolcon (71:47). A kadetteknek is sikerült a visszavágás, ők hat ponttal bizonyultak jobbnak a Nyírsuli Kosárakadémia "B" csapatánál.

Tartottunk a Miskolci VSI elleni ki-ki meccstől, nem tudtuk, hogy a csapatunk melyik arcát mutatja, Szerencsére mindenkinek helyén volt a szíve, és most a harcosság mellé jó játék is párosult. Végig a mi akaratunk érvényesült, a játék minden elemében az ellenfelünk fölé nőttünk. A kemény, emberfogásos védekezésünk adta meg az alapot, sok kosarat szereztünk labdaszerzésből, de most a távolról is viszonylag jó százalékkal dobtunk. Végül, fokozatosan elhúzva, az idény legjobb teljesítményével megérdemelt győzelmet arattunk.
Ezzel a bajnoki címmel jogot szereztünk a Regionális Bajnokok Döntőjén való részvételre, amire a jövő hétvégén kerül sor.
Szép volt Fiúk!

A kadett csapatunkon is győzelmi kényszer volt, de ők is elviselték a terhet. Az ellenfelünk már az elején a zónavédekezést választotta, de most hatékonyabban tudtunk támadni ellene. A mi szoros emberfogás védekezésünk is jól működött egészen az utolsó negyedig, és sikerült egy megnyugtatónak mondható 12 pontos előnyre szert tenni. Sajnos a záró játékrészre elfogyott a koncentráció, nem segítettük kellőképpen egymást védekezésben, így az ellenfelünk könnyű kosarakkal felzárkózott. Úgy jártunk, mint a tiszaújvárosiak ellen, hogy izgulni kellett egyáltalán a győzelemért. De meglett, 68:62-re visszavágtunk, ezzel életben tartottuk a bajnoki reményeinket. 

Címkék: junior, kadett
előző hír archívum 2014 következő