Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Sikeres hétvége, kis szépséghibával
2014. April 08. 13:33
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Sikeres hétvége, kis szépséghibával

Sikeres hétvége, kis szépséghibával
Pozitív mérleggel zárták a soproni túrát a serdülőink, két győzelem mellett egyszer kaptak ki. Hazai pályán mindkét ellenfelüket legyőzték a hunyadis minik, így újra felkerültek a "B" csoportba. Elvesztette veretlenségét a Kék Oroszlánok kengurus csapatunk, de a területi bajnoki címüket már az előző fordulóban bebiztosították.

A Hunyadi Sokk, a Szilágyiban először a salgótarjáni fiúkat gyűrték le viszonylag szoros meccsen 59:40-re, majd száz pont felett dobva könnyedén nyertek (109:16) a tiszaújvárosiak ellen, a kilátogató szülők, rokonok nagy örömére. Bebizonyították, hogy ott a van a helyük a terület élvonalában, jelenleg a 6. pozíciót foglalják el a 22 csapatos mezőnyben.
A már bajnoki címet szerzett Kék Oroszlánok miniseink elszenvedték első vereségüket ezen az utolsó alapszakaszi tornán. Az első mérkőzésen sem játszottunk igazán jól de itt még megvertük a MVSI Mókusok csapatát (80:55). Pihenő nélkül következtek a szerencsiek, akikkel harcban voltunk az első helyért. Sajnos Kiss Koloson és Bodnár Bélán kívül senki sem hozta az elvárt teljesítményt, de így is vezettünk öt ponttal a félidőben. A fordulat akkor következett be, amikor Kolos megsérült, és nem tudta folytatni a játékot. A nagy lelkesedéssel, de néha meglehetősen durván játszó ellenfelünk megfordította az eredményt, így először az alapszakaszban kikaptunk (50:61).
Az országos megmérettetésre már a két kengurus csapatunk legjobbjait összevonva fogunk utazni, közös edzéseket is lesznek majd.

Laczi Zsolt edző beszámolója a soproni serdülő tornáról:

Egri KOK VSI - For-Top - Soproni Tigrisek 94:60

Az első negyedben sajnos elég lassan mozogtunk, védekezésünk alig volt, így nem csoda hogy nem sikerült az első negyedet megnyernünk. A második ötösünk már azt a játékot hozta, amit vártam. Jó védekezésekből sikerült gyors kosarakat elérni, így tetemes előnyt szereznünk a szünetre. A második félidőben folytatódott a jó játék, sok labdát szereztünk, melyekből könnyű kosarat értünk el, így sikerült biztosan nyernünk az első mérkőzésen! Örömteli hogy 5 játékosnak sikerült 10 pont fölé kerülni!

 Soproni Sportiskola/A - Egri KOK VSI 86:75

Szinte védekezés nélkül kezdődött a mérkőzés, sok kosár és nagy iram jellemezte az első negyedet! A másodikban folytatódott a nagy küzdelem, mindkét csapat jobban koncentrált a védekezésre. A félidőre minimális hátrányba kerültünk. A harmadik 10 percben sem sokat változott az eredmény, azonban itt már mindkét csapat védekezése dominált. A záró negyed 60:60-as állásról indult! Sajnos támadásban fegyelmezetlenekké váltunk, egyéni „erőlködések” jellemeztek minket, hibáinkat ellenfelünk kihasználta így meglépett tőlünk és eldöntötte a mérkőzést! Úgy érzem fejben kissé elfáradtunk a végére, ezen javítani kell!

 Egri KOK VSI - Kaposvári KK Delfinek/B 98:66

A mérkőzés esélyeseként sikerült elkövetnünk azt a hibát, hogy álmosan kevés koncentrációval léptünk pályára! Az első félidő gyenge teljesítményt hozott, mind támadó, mind védő oldalon, előnyünket csak hatalmas fizikális fölényünknek köszönhettük. A második félidőre szerencsére sikerült felébrednünk, és a saját tempónkban kosárlabdázva biztosan nyertük meg a mérkőzést.


 

előző hír archívum 2014 következő