Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Van mit tanulnunk
2014. április 15. 09:08
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Van mit tanulnunk

Van mit tanulnunk
Szerdán kadett csapatunk, hazai pályán vereséget szenvedett a tiszaújvárosiaktól, így nem sok remény maradt a régiós bajnoki cím megszerzésére. A gyermek csapatunk viszont két győzelemmel zárta az alapszakaszt. A juniorok körmendi szereplése három vereséget, és sok tanulságot hozott.

A hétközi kadett mérkőzésen az egyszer már otthonukban legyőzött Phoenix KK volt az ellenfél, akiktől most sima (62:82) vereséget szenvedtünk. Sajnos a 40 perces zónájukat nem tudtuk feltörni, de nagyon hiányzott Oláh Andris is, aki betegsége miatt kihagyta a meccset. Elúszni látszik a Regionális döntő.

A hazai rendezésű gyermek tornán, szép számú közönség előtt izgalmas, változatos meccsen győztük le a Nyírsulis fiúkat (61:50). Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a mi  második ötösünk végre azt nyújtotta, amit tud, és lendületes, szép játékot bemutatva megnyerte nekünk a meccset.
A miskolciak ellen nem volt nehéz dolgunk, kihasználva képzettségbeli előnyünket, magabiztos győzelmet arattunk (82:38).
Ennek a korcsoportnak véget ért az alapszakasz, a mieink 31 csapat közül végül a 4. helyezést érték el, ami mindenképpen dicséretes. Nem sok hiányzott az országos döntőt jelentő 3. helyhez, amit a román (!) Nagyvárad kaparintott meg az orrunk elől.

Amint várni lehetett, három vereséggel zártuk a körmendi bajnokok tornáját. Tudtuk, hogy  a Kelet Régió mezőnye gyengébb, mint a többi, amit sajnos most a saját bőrünkön is megtapasztaltunk. A Kaposvártól 84:55-re, a Körmendtől 113:55-re, az ELITE Baskettől 89:53-ra kaptunk ki.
Az eredményeknél megtekinthető a feltöltött statisztika. Tanulságos olvasmány.

Pusztai Sára edző értékelése:

"Véleményem szerint ez a torna nagyon hasznos volt számunkra. Láthattuk, hogy miben vagyunk elmaradva az igazi élcsapatoktól. A Körmend, az ELITE, és a Kaposvár is nagyon agresszív kosárlabdát játszott. Sajnos a keleti régióra egyáltalán nem jellemző az általuk képviselt iram és játékstílus, márpedig ez ma az igazi kosárlabda. Ennek köszönhetően három nagyarányú vereségbe szaladtunk bele, de pozitívum, hogy a harmadik mérkőzésre kezdtük felvenni mi is a ritmust.
A legnagyobb probléma viszont számomra az volt, hogy a mérkőzések egyes részeiben - főleg mikor nehezen ment a játék - nem viselkedtünk igazi csapatként. Hajlamosak voltunk és vagyunk arra, hogy mindig a másikra mutogassunk, mindig a másikban keressük a hibát, nem elsősorban magunkban. Nincs olyan csapatsport, amiben ilyen mentalitással sikeresen lehet működni. A szakmai teendőkön kívül elsősorban ezen a téren kell előre lépnünk. Meg kell tanulnunk küzdeni magunkért, de legfőképpen a csapattársainkért, és felvállalni ha hibázunk.
Ezután következhet csak a szakmai rész. A legfontosabb, hogy sokkal agresszívabban kell védekeznünk, mind egyénileg, mind csapatszinten. E mellett pedig fel kell gyorsítani a játékunkat, és a labdabiztonságot is növelni kell, ugyanis rengeteg labdát eladtunk a mérkőzések során.
Összességében nagyon sok haszna volt a tornának. Örülök, hogy a játékosaim testközelből is megtapasztalhatták, milyen az igazi kosárlabda, és hová kell még fejlődniük."

Címkék: gyermek, junior, kadett
előző hír archívum 2014 következő