Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Visszavágtunk Kaposvárnak
2014. May 14. 17:02
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Visszavágtunk Kaposvárnak

Visszavágtunk Kaposvárnak
Serdülő csapatunk utolsó tornáját játszotta a Főtáblán a Kaszások vendégeként. A hazaiaktól vereséget szenvedtünk, de a Kaposvár csapatát hosszabbításban sikerült legyűrnünk. Sajnos a debütáló mérkőzésünket az OSE Oroszlánok ellen szoros csatában ugyan, de elbuktuk.
Laczi Zsolt edző értékelése:


Eger – Óbudai Kaszások  57:96

Jól kezdtük a mérkőzést, harcosan nagy akarással meglepetésre sikerült megnyernünk az elő negyedet igaz ehhez kellett az is, hogy ellenfelünk kialakított helyzeteit rendre pontatlanul fejezze be. A második negyedben a hazaiak nagyon agresszív védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, sok labdát adtunk el, ellenfelünk szinte átfutott rajtunk így a félidőre már tetemes hátrányba kerültünk. A második félidőben, ami tőlünk tellett úgy érzem megtettük, de látni kell, hogy a Kaszások egy más sebességben és színvonalon játszó csapat mint mi.
 
Eger – Kaposvári Delfinek „A” 83:80

Idén már találkoztunk ellenfelünkkel így próbáltunk tudatosabban készülni erősségeikből. A meccs elején fej-fej mellett haladtunk, nagy küzdelem jellemezte az első negyedet. Kátai Zsolt remek védekezést mutatott be ellenfelünk magas játékosán, ennek is köszönhetően egyenlő állásnál kezdődött a második negyed. Itt Kiss Bálint megállíthatatlanul játszott 10 perc alatt szerzett 30! pontja figyelemre méltó. A többiek védekezésben jeleskedtek sikerült labdákat is szerezni és 15 pontos előnyünk megérdemeltnek tűnt a szünetre. Sajnos elkövettük azt a hibát, hogy a biztos előny tudatában leengedtünk a szünetben, melyet ellenfelünk könyörtelenül kihasznált és a 2. félidő elején egy 15:0! futással egalizálta az eredményt. A továbbiakban szoros eredmény és nagy csata alakult ki, az utolsó percre sikerült ellenfelünknek 6 pontos előnyt szereznie. Ekkor azonban következett Kátai Zsolt, aki bedobott egy hármast, és egy jó védekezés után a hosszabbításért támadhattunk. A Kaposvár az utolsó másodpercig győztesnek érezhette magát azonban Zsolti az utolsó pillanatban eleresztett hármasa ismét tökéletesre sikeredett így jöhetett a hosszabbítás! Ellenfelünk elvesztette a kipontozódás miatt a legjobb embereit, így még a pontatlan büntetőzés (8 kihagyott a hosszabbításban) ellenére is sikerült megszereznünk a győzelmet, ezzel visszavágva az Kaposváron elszenvedett vereségért.

Eger – OSE Oroszlánok 73:79

A duplázás miatt kevés pihenő után követezett az utolsó meccsünk. A csapat az egész meccsen nagyot küzdött, helyenként jól és agresszívan védekezett, de sajnos egész meccsen csak futottunk az eredmény után. A csapaton az elfáradás jelei mutatkoztak, nem maradt elég erő hogy sikerüljön megfordítani az állást, így egy minimális, de emelt fővel elszenvedett vereséget szenvedtünk.
Összességében: Ismét egy nagyon hasznos tornán vagyunk túl, rengeteg tapasztalattal távoztunk. Örömteli volt látni, hogy a csapat minden tagja maximálisan próbálja végrehajtani a tanultakat, ezekbe többször hiba csúszik, de ez nem baj, mert hiba nélkül nem lehet kosárlabdázni. Láthattuk, hogy az agresszív védekezést a labdáson milyen intenzitással és akarattal lehet végezni és abból mennyi szerzett labdát majd könnyű ziccert elérni. A csapaton belül még mindig óriási különbségek vannak ezen a jövőben még rengeteget kell dolgozni, és sokaknak el kell hinniük, hogy ők is meg tudják csinálni! A védekezésünkön továbbra is sokat kell még javítani, és a támadásokban pedig több passzra lesz szükségünk, hogy a jövőben eredményesebbek lehessünk!




Címkék: serdülő
előző hír archívum 2014 következő