Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Fölényes győzelmek, szoros vereségek
2014. november 19. 19:35
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Fölényes győzelmek, szoros vereségek

Fölényes győzelmek, szoros vereségek
Hozták a csapataink a kötelező győzelmeket, de a rangadókat most elbukták. A juniorok Nagykőrösön nyerni tudtak, a hazai meccseken javuló játékkal ugyan, de alulmaradtunk. A serdülők a szerencsi utazást egy győzelemmel és egy vereséggel zártak.
A Sólymok ellen az első negyedet átaludtuk, de utána érvényesítettük erőfölényünket, a középső játékrészeket fölényesen megnyertük. A végén már nem koncentráltunk eléggé, de így is 66:52 lett ide.
Másnap az idény legjobb játékával rukkoltunk elő, végig egyenrangú partnerei voltunk a Szolnoki Olajnak. Itt is hiányoztak a higgadt megoldások a végjátékban, ezért veszítettünk 69:63-ra.
A keddi Nyíregyháza elleni mérkőzésen nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk. A látványos, szép megoldások mellett elemi hibákat vétettünk mind védekezésben mind támadásban.(64:76)
Még közelsem nyújtja azt a csapat amire képes, de legalább volt tartása, néhány momentum azt mutatja, hogy nem felejtettünk el teljesen a kosárlabdázni. Ami feltünő, hogy  az ellenfelek rendre megnyerik a lepattanókért vívott csatát, és a dobott pontjaink is megállnak 60 körül, és a támadásépítésünk is lehetne gyorsabb. A győzelmekhez ezeken javítani kell. Azt viszont jó volt látni, hogy hosszú betegsége, után egyre inkább formába lendül Oláh Andris, a nyiregyháziak ellen már a régi önmagát mutatta.
Most egy hosszabb szünet következik, az idény következő, egyben utolsó bajnoki junior meccsét december 7-én játszuk. Lesz tehát idő a hibák kijavítására!

Egészen érdekes mérkőzéseket játszottak a serdülőink Szerencsen. A hazaiak az első negyedben a legerősebb játékosaikat összerakva átgázoltak rajtunk (2:44)! A második játékrészben mindez fordítva történt (48:4)! Már akkor látszott, hogy a fizikailag sokkal erősebb szerencsiek ellen kevés lesz az a két pontos előny. Így is lett. A harmadik negyedben még úgy ahogy tartottuk magunkat (61:74), de a végére teljesen elkészültünk az erőnkkel és megvertek bennünket 106:68-ra.
Pihenő nélkül következetek a Beszterce KK teljesen képzetlen, és hiányos (nyolcan voltak összesen) csapata. Nem igazán volt sportértéke ennek a mérkőzésnek, amit végül is 179:17-re nyertünk meg.
Nem számítottunk rá, hogy a Szerencs ilyen erős lesz, így veszélybe került a megcélzott első helyünk. Legközelebb le kell valahogy győzni őket, ha tovább akarunk jutni.
Címkék: junior, serdülő
előző hír archívum 2014 következő