Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Csendesebb napok után, előtt
2014. November 29. 17:51
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Csendesebb napok után, előtt

Csendesebb napok után, előtt
Az elmúlt hetek sűrű programja után, viszonylag nyugodtabb napok következtek, következnek. Izgalomból viszont nem volt hiány. Az U25-ös lányok javuló formát mutatva pontcsúcsot dobtak, az U21-es fiúk pedig megszerezték első győzelmüket. A felnőttek nagy esélyt szalasztottak el Tiszaújvárosban.
 MEAFC két csapatát fogadtuk.
A lányok remekül kezdték a meccset, szebbnél szebb kosarakat dobtak távolról, leindításból, és az első negyedet hozták is 20:14-re. Sajnos ezzel el is lőttük a puskaporunkat. A második játékrészben nem tudtuk átjátszani a zónára átállt miskolciak védelmét, az eladott labdákból sorra kaptuk a könnyű kosarakat. A szünet után már koncentráltabban játszottunk, de a több képzett játékosokból álló ellenfelünk tartani tudta a tíz pont feletti előnyüket. A végeredmény 59:72 lett, ami mindenképpen dicséretre méltó teljesítmény.
Pontjaink jórészét két játékosunk szerzi (most:Novák 28/15, Tóbiás 21), ha lenne még valaki, aki fel tudna zárkózni hozzájuk, akkor tavasszal akár győzelmi esélyeink is lennének. De azért:
Szép volt Lányok!
A fiúknak nem okozott problémát behúzni a következő győzelmet (82:58), annak ellenére, hogy nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottak. A miskolciak egyetemi csapata nem azonos az NBII-es csapatával, nálunk viszont szinte mindenki játszhat az NBI-es keretből, ezért előre várható volt ez az eredmény.
Az alapszakasz őszi szezonjából még egy meccs van hátra, amire kedden 20,30-kor a Leánykán kerül sor. Az ellenfél a debreceni egyetem 2. csapata lesz, akik hasonló játékerőt képviselnek, mint a MEAFC.
A kadett csapatunknál azért kellett izgulni, hogy egyáltalán ki tudjunk állni Jászberényben. A serdülőkkel kiegészülve végül lejátszottuk a meccset, amit 85:43-ra elveszítettünk. Az akarással nem volt baj, de a figyelemmel, koncentrációval, gondolkodással annál inkább. Annyi haszna azért volt a találkozónak, hogy az eddig kevesebbet szereplők is sok időt tölthettek a pályán, felmérhették mit is tudnak valójában..A sérültekkel kiegészülve simán verni kell majd a visszavágón ezt a csapatot.

A hét legfontosabb bajnoki fordulójára Tiszaújvárosban került sor.
A hazaiak U21-es csapata is győzelem nélkül állt, mint mieink. A fiúk komolyan készültek az első győzelem megszerzésére, a felnőtt csapatban szerepet kapók kivételével, mindenki harcra kész volt.
Már a mérkőzés elején látható volt, hogy a mieink sokkal motiváltabbak, harcosabbak voltak, mint az újvárosiak. Magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a játék minden elemében felülmúlva a hazaiakat 69:49-re győztek. Kár a sok eladott labdáért, ha ezek nincsenek akkor sokkal több is lehetett volna a különbség. Ennek ellenére:
Szép volt Fiúk!
A hazai felnőttek hibátlan mérleggel álltak öt forduló után a tabella élén, ezt a veretlenségi sorozatot akarta megszakítani a csapatunk. Majdnem sikerült. Kiegyenlített első negyed után, a rotációbólból mi jöttünk ki sokkal jobban, és a hazai közönség megdönbenésére 17 pontos vezetéssel zártuk a félidőt. A harmadik negyedben még harcosabb, keményebb védekezést mutattak be a újvárosiak, ami nem ízlett a mieinknek, ráadásul a nehezen kialakított helyzetek sorra kimaradtak. A távoli dobásokkal most nem volt gond, ha sikerült kialakítania dobóhelyzetet jó százalékkal értékesítettük. A szoros emberfogás miatt erre a második félidőben kevesebb lehetőségünk volt, nem tudtuk elégszer megbontani a védelmüket, a kosár közeli helyzeteket pedig továbbra is gyengén értékesítettük. A végjátékban dőlt el a mérkőzés, amiben a borsodiak higgadtabbak maradtak, a szerencse is melléjük állt, a végeredmény 88:85 lett a javukra. Nagy nyerési esélyt szalasztottunk el. Kesergésre nincs sok idő, kedden MEFOB meccs, szombaton pedig jön a Békés.


 



előző hír archívum 2014 következő