Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Serdülő második hely az alapszakaszban
2014. December 16. 09:47
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Serdülő második hely az alapszakaszban

Serdülő második hely az alapszakaszban
Nem sikerült a visszavágás Szerencs ellen, így a második helyet szerezte meg csoportjában a serdülő csapatunk. A kadetteknek viszont sikerült, Jászberényt verték fölényesen. Megkezdődött a felnőtt megyei bajnokság is, rögtön házi rangadóval.
Időrendben először a kadettek léptek pályára a Balassiban, ahol a JKSE Kosársuli csapatával játszottak. Az első összecsapásra csak erősen tartalékosan tudtunk kiállni, aminek a vége nagyarányú vereség lett. A csütörtöki visszavágóra már felépült Alex és Kátai Zsolti. (Jakab Zsoltira viszont műtét vár, rá egy jó ideig nem számíthatunk, innen is minél előbbi felépülést kívánunk Neki!) A két húzó játékosunk vezérletével, az ellenfél legnagyobb meglepetésére 50 pontos győzelmet arattunk. Bravó Fiúk!

Pénteken az újjá alakult felnőtt csapatunk játszott megyei bajnoki mérkőzést a juniorjainkkal. A fiatalok nagyon megilletődötten kezdtek, 15 pontos hátrányba kerültek az első negyed után. A folytatásban viszont felvették a kesztyűt és szépen felzárkóztak, nyílttá tették a meccset. A végére majdnem beérték az erejükkel elkészülő "öreg oroszlánokat", három pont különbség maradt csak (77:74).

Régi-új játékossal (Szalóki Máté) kiegészülve a visszavágás reményében utaztunk Szerencsre az alapszakasz utolsó tornájára a serdülőinkkel. Az első mérkőzésen, a kezdő negyedben mutatott borzalmas védekezés ellenére (22:29), főlényes győzelmet arattunk a Tiszaújvárosi Phoenix ellen. Az egri találkozón csak hat pont különbség volt a két csapat között, most 102:69-re nyertünk!
A hazaiak következtek, akiktől közel 40 pontos vereséget szenvedtünk, igaz tartalékosan, az első találkozón. Most sem tudtunk teljes csapattal kiállni, de náluk is volt hiányzó. Az első félidő küzdelmes játékot hozott, szerencsieknél két-két ember húzta a csapatot, nálunk többen szerezték a pontjainkat. Nagyon sok ziccert, büntetőt kihagytunk, ennek is tudható be a 11 pontos hátrány. A legjobb ötösök felállása után kiegyenlített volt a játék, az előző találkozón ekkor húztak el tőlünk. A fordulatot az hozta, hogy az egyik meghatározó játékosuk kipontozódott, így fokozatosan felzárkóztunk. Utolérni már nem sikerült őket, elsősorban a továbbra is gyatra büntetőzés és ziccer dobás miatt. Második helyet szereztük meg így, ez pedig azt jelenti, hogy selejtezőt kell játszanunk a főtáblára kerülésért. Ott nem lehet, majd ennyit hibázni, ha tovább akarunk jutni! Már pedig akarunk!
Címkék: felnőtt, kadett, serdülő
előző hír archívum 2014 következő