Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Országos Főtáblán a serdülőink
2014. December 23. 10:49
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Országos Főtáblán a serdülőink

Országos Főtáblán a serdülőink
Végjátékban elszenvedett vereség után, a feljutásért folyó találkozón kiütéses győzelemmel kerültek a legjobbak közé a serdülőink. A miniknek nem sikerült az "A" csoportba kerülés: egy győzelem egy vereség a mérlegük. Az NBI-ben nem termett babér az erősen átalakított csapatainknak a Kaszások otthonában.
A serdülőink a hazaiak ellen szinte végig vezettek, már húsz pont közeli is volt az előnyünk. Magabiztosan jól játszottunk, a hasonló felfogásban kosárlabdázó Olaj "B" csapatával szemben kihasználtuk magasságbeli fölényünket is. Sajnos az utolsó negyedben elbizonytalanodtunk, a keményebb védekezéssel szemben sok technikai hibát vétettünk, ezért buktuk el a végjátékot. A vereség ellenére (72:79) a csapatunk játéka, stílusa elnyerte a hazai vezetők, hozzáértő szülők szimpátiáját.
Az általunk már kétszer legyőzött tarjániakkal szemben kellett kiharcolnunk a feljutást jelentő harmadik helyet. Az eddig látottak alapján nem kellett nagyon izgulnunk, hisz az ellenfelünk igen gyenge produkciót mutatott be az elődöntő másik mérkőzésén. Így is lett, már az első negyed után 20 pont volt az előnyünk, ezt tovább hizlalva a végén még a századikat is sikerült megdobnunk (114:54).
A csapat így felkerült az Országos főtáblára, ahol kétnapos tornákon kell helytállni a legjobbak ellen. Szép volt Fiúk!

Mini csapatunk végre hazai pályán is megmutathatta tudását a szülőkből, hozzátartozókból, csapattársakból álló lelkes közönségnek. Két szoros mérkőzést vívtak, amely közül az elsőt a tarjáni Beszterce KK ellen megnyerték 51:48-ra. A miskolci lányok az elejétől fogva vezettek ellenünk, de az utolsó negyedben szépen felzárkóztunk. Az egyenlítést, és a feljutást jelentő kosarat csak nem sikerült bedobnunk (39:41), így maradtunk a "B" csoportban. Az eredmények elfogadhatóak, de a mutatott teljesítmény elmaradt a várakozástól. Nagyon sok edzés szükséges ahhoz, hogy a képzettségben mutatkozó hiányosságokat pótolják, és utolérjék a korosztály átlagát.

A felnőtt NBIB-s csapatunk keretében alapvető változás történt a múlt héten. A csapat legeredményesebb játékosa, Szabó Péter Salgótarjánba igazolt viharos sebességgel. Ugyanakkor sikerült a pótlásáról gondoskodnunk hasonló gyorsasággal. Tóth Zoltán az Olaj KK 20 éves tehetséges játékosa kölcsönben igazolt hozzánk, egyenlőre a szezon végéig. A bemutatkozása jól sikerült, annak ellenére, hogy mind a felnőttek, mind az U21 kikapott Óbudán.

Most minden csapatunk pihenőre vonul, edzések nem lesznek a téli szünetben.

Jó pihenést Oroszlánok!
előző hír archívum 2014 következő