Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Igen! Sikerült!
2015. February 24. 14:18
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Igen! Sikerült!

Igen! Sikerült!
Újabb két bravúros győzelmet arattunk a Gyermek Kupában, így bejutottuk az Országos Jamboree 16-os mezőnyébe. Szoros meccseken vertük a 1. Régió két legerősebb csapatát, ezzel az utolsó torna eredményétől függetlenül, ott leszünk a legjobb U12-es csapatok országos találkozóján.

Nyíregyházán az első meccsünket a hazaiakkal vívtuk, akik a régiójuk bajnoka volt az alapszakaszban. Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a jobb kötelező büntetőzéssel a GKS négy pont előnnyel fordulhatott. Sajnos Kolosék ötöse nem tudta ledolgozni a hátrányt, sőt az utolsó negyed végére 7 pontra nőtt a hazaiak előnye. Innen sikerült megfordítani a meccset, főleg Alaxai Áron ellenállhatatlan játékának köszönhetően (18 pontot dobott ebben a 8 percben). Ezt a negyedet 23:15-re nyertük meg, a mérkőzést pedig 72:71-re. A legerősebb nyíregyházi csapatokat, mint ahogy a debrecenieket, ritkán verjük meg, most ez is sikerült!
A hazaiak a következő meccsen legyőzték 3 ponttal a másik ellenfelünket, a Nagyváradot. Nem lehettünk pont e miatt nyugodtak, hiszen egy esetleges ellenük elszenvedett vereség esetén, akár ki is eshettünk volna a csoportból.
Döntetlen lett az első negyed, de az azt követő kettőt magabiztosan megnyertük Kiss Kolos és Alaxai Áron vezérletével. Tizenöt pontos előnnyel kezdtük el az utolsó felvonást, bár kiengedtünk, a végére megmaradt belőle hat pont. A 70:64-es győzelmünkkel megnyertük a csoportunkat!
Szép volt Fiúk! Bravó Fiúk!

Szombaton esemény még, hogy a kadettek begyűjtötték a kötelező dupla győzelmet a harmat gyenge Nyíradony ellen (104:10 és 105:20).

Vasárnap a Hunyadi Sokk a tiszaújvárosi lányokat megverték, az ózdiaktól viszont kikaptak, így maradtak a csoportjukban.

Címkék: gyermek, kadett
előző hír archívum 2015 következő