Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » A hétvége mérlege: négy győzelem, egy vereség
2011. March 20. 20:02
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

A hétvége mérlege: négy győzelem, egy vereség

A hétvége mérlege: négy győzelem, egy vereség
Az egyetlen vereséget a juniorok szenvedték el a Szolnoki Olaj KK csapatától, ezzel az Országos Junior Bajnokság 17. helyét szerezték meg. Az U20-as csapatunk Jakab Zsoltnak a dudaszóban szerzett kosarával nyertek és visszavágtak az őszi vereségért. A minik hozták a kötelezőt, ha nem is könnyedén.
Az OJB utólsó főtáblás tornáját Jászberény rendezte és így élvezhette a hazai pálya előnyét az első mérkőzésünkön. Szerencsére a játékosainknak helyén volt a szivük és a kezük sem remegett meg a kritikus helyzetekben, ennek az eredménye a magabiztos győzelem (76:58) és a torna döntéjébe jutás. Ott azonban kiütközött a magasságbeli és fizikális fölénye a szolnokiaknak. Sajnos az újabb sérülések is akadályozták a tisztes helytállást, így a végén súlyos (47:81) vereséget Szenvedtünk.

A felnőtt csapat szenzációs győzelme után léptek pályára az U20-asaink. Nem sikerült folytatni a nagyok remek játékát, önmagunkhoz képest is alul teljesítettünk. Szilágyi Peti tripláival tudtuk csak tartani a nagyon motiváltan játszó berényiekkel a lépést. Küzdeni tudásból viszont jelesre vizsgáztunk és Béka "szokásos" kosarával begyüjtöttük a 9. győzelmünket.

A Kenguru Kupa 6. tornájának legerősebb csoportjának küzdelmeit mi rendeztük a Kossuth Zsuzsában. A tiszaújvárosiakkal vivott első mérkőzésen végig kezünkben tartva a kezdeményzést, sok-sok hiba ellenére, biztos győzelmet arattunk (63:30).
A szerencsikkel vivott találkozón a csoportelsőség volt a cél. Az első negyedet 7 ponttal hozták Hoffmann Balázsék, de a második sorunknak ezt "sikerült" -7-re alakítani. A büntetődobást mi nyertük 2 ponttal. Ezután az első sorunk ritlán látható lehengerlő játékkal megfordította az eredményt és így 20 pontos előnnyünkkel indult az utolsó negyed. Ezt el- buktuk, de szerencsére maradt annyi az előnyből amivel nyerni tudtunk.

 
Címkék: junior, Kenguru Kupa, mini, U20
előző hír archívum 2011 következő