Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Az egyiknek sikerült, a másiknak nem
2015. March 19. 09:35
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem
Az NBI-ben a felnőttek Salgótarjánban voltak kénytelenek játszani a főiskolás csarnok fura lefoglalása miatt. A kellemetlen közjáték ellenére kiválóan helytálltak az örök rivális otthonában. Az U21 viszont győzni tudott a Szilágyiba áthelyezett találkozón, Tóth Zoltán kiemelkedő játékának köszönhetően.

A juniorok az idén lemaradnak a régiós döntőről, most hazai pályán kaptak ki a MEAFC csapatától 46:54-re. Már az első negyedben eldőlt a találkozó sorsa (3:17), nem tudtuk feltörni a zónájukat, ők viszont rendre megvertek 1:1-ben. Hiba küzdöttünk, nem tudtuk átlépni azt a „bűvös” ötven pontot.
Meg kell tanulni a tempódobást!!

A békésen mutatott jó formát megőrizve, a felnőttek megszorongatták a mezőny legerősebb keretével rendelkező tarjániakat. Végig náluk volt az előny, de 5-6 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Az utolsó percekben triplákkal próbálkoztunk, de tiszta dobóhelyzetek ellenére nem tudtunk betalálni, így a végére lett a legnagyobb különbség a két csapat között (74:87). Az már sosem derül ki mire lettünk volna képesek a saját pályánkon.
Az U21 sem a Leányka úton játszott, de legalább az ellenfelünknek is idegen volt a környezet. A mi csapatunk felét most is a juniorok alkották. Sok kosár esett, ellentétesen alakultak a negyed eredményei (17:27, 37:24, 20:36, 32:17), de a végén mi örülhettünk (106:104). Tóth Zoli (51/15 pont) nagy kedvvel és ellenállhatatlanul kosárlabdázott, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy vissza tudtunk vágni az őszi vereségért.

Közben befejeződött az alapszakasz az egyetemi bajnokságban, ahol a lányok nyeretlenek maradtak, a fiúk viszont a magabiztosan szerezték meg a 2. helyet (12 győzelem, 2 vereség).

Címkék: felnőtt, junior, NB I. B, U21
előző hír archívum 2015 következő