Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Sok minden eldőlt szerdától szerdáig
2015. March 26. 09:53
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Sok minden eldőlt szerdától szerdáig

Sok minden eldőlt szerdától szerdáig
Befejeződtek a Diákolimpia megyei versenyei, ahol nagyon sok Kosársulisunk volt érdekelt. Bár elveszítettek veretlenségüket, de az U12-sek bebizonyították, hogy miért is tartoznak az országos elithez. Az NBI-ben legyőztük a Kaszásokat, így az utolsó fordulókra marad a döntés az alsóház elkerüléséről. A juniorok 100 pontos különbséggel nyertek Salgótarján ellen.

A Diákolimpia III. korcsoportjának megyei döntőjét, némi meglepetésre, a Kemény Ferenc Sportiskola tanulói nyerték, így egyenesen az országos döntőbe jutottak, amit városunkban rendeznek meg. Sok sikert kívánunk nekik!
A IV. korcsoportban is meglepetés született, hiszen a városi küzdelmet a hunyadisok nyerték, de a megyei döntőben a pásztorvölgyisek diadalmaskodtak.

A juniorok itthon dupláztak a Salgótarjáni KI ellen, és hiába nyertünk mindkétszer fölényesen (121:20 és 117:23) nem lehet nagy az örömünk, hisz ennek a csapatnak nem ebben a mezőnyben lenne a helye.

Nagy érdeklődéssel vártuk a Régió legjobb U12-es csapatainak összecsapásait a Szilágyiban. A mieink először a debreceni lányokkal játszottak, akiket meglehetősen magabiztosan győztek le (55:30). Utána közvetlenül jöttek a GKS-es fiúk, akiket az előző fordulóban otthonukban sikerült legyőzni. A fáradság sajnos látszott a csapaton, nagyon sok biztos helyzetet rontottunk el, a védekezésben is le-le maradtunk az embereinkről. Ennek ellenére végig szoros volt az eredmény, leszámítva a 2. negyedet, ahol 10 ponttal kikaptunk. Ez el is döntötte a találkozót, hiába nyerte meg ugyanaz az ötös az utolsó játékrészt. A vereség ellenére (59:67) biztató ennek a csapatnak a jövője, hiszen jó eséllyel ott lehetnek a továbbiakban is a kiemeltek között.

Az nap délután a NBI-esek is bizonyították, hogy ott van helyük ebben az osztályban. Mindenképpen győzni kellett a közvetlen rivális Kaszások ellen, de ez a tét nem nyomasztotta a fiúkat. Sőt, olyan első negyedet produkáltak (34:20), ami el is döntötte a végkimenetelt (101:91).
Sajnos a szerdán lejátszott TF Budapest elleni találkozón nem tartott ki a 15 pontos félidei előnyünk. Kemény, jó színvonalú, férfias küzdelemben maradtunk alul (68:70), ezért már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk.

Hétfőn, a „Dobd a kosárba!” megyei jamboree-ének tavaszi fordulójára Horton került sor. Ebben a programban azok az alsós tanulók vehetnek részt, akik most ismerkednek a sportág alapjaival. A sorversenyből és egy passzolós játékból álló vetélkedőt a Horti Batthyány József Általános Iskola  nyerte meg. Az „Add tovább!” passzolós játékból országos döntő is lesz, ebben a megyénket az Újhatvani Szent István Általános Iskola képviseli.
Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!