Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Győzedelmes hétvége
2015. március 30. 20:39
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Győzedelmes hétvége

Győzedelmes hétvége
Serdülőink mind a három mérkőzésüket megnyerték a főtábla harmadik tornáján, ezzel továbbra is versenyben maradtak a legjobbak küzdelmeiben. Az NBI-ben a hétközi fájdalmas vereség után, vasárnap, az Olaj fiataljai ellen már javunkra dőlt el a végjáték.

A szerencsi U14-es torna után már csak az első két helyen végző együttes folytathatja a főtáblás szereplést. Előzetesen, az ehhez szükséges két győzelem elérését tűztik ki célul a csapat elé. Ezt túl teljesítették a fiúk, veretlenül nyerték meg a tornát. Újra legyőztük az Olaj „B” (100:76) gárdáját, a győri Széchenyi Kosárakadémia csapatát (83:60), és végül a Szerencs VSE-t (78:70).

Laczi Zsolt edző értékelése:

„Örömteli hogy mindhárom meccsen sikerült kiegyensúlyozottan, jól teljesíteni. Ezt mutatja az is, hogy 2 negyed kivételével mindegyiket megnyertük. Harcosan és nagy akarattal játszottunk. Nagyon sok könnyű kosarat értünk el lefutásokból, úgy érzem ezekkel sikerült megalapozni a győzelmeket. Mindenki hozzá tudott tenni a csapat játékához, aki csak pályára került. A lepattanók megszerzésében és a labdás játékos védésében azért van még hova javulnunk. Gratulálok a fiúknak a jó teljesítményért!”

A szerdai TF elleni felnőtt meccsen nagyon jól kezdett a csapatunk, a félidőben már 14 ponttal vezettünk. Sajnos ez az előny most nem tartott ki a meccs végéig, kiélezett, izgalmas végjátékban elbuktuk a találkozót (68:70).
Fájó vereség után, vasárnap Szolnokon szerepeltünk a helyi U23-as csapat ellen. Az alsó ház elkerülése érdekében mindenképpen nyernünk kellett. Ez a találkozó is végig kemény, harcos játékot hozott. A magassági fölényben lévő szolnoki fiatalok ellen főleg távoli dobásokkal operáltunk, így szereztük végül is pontjaink több mint a felét. A végjátékhoz mi érkeztünk 2-3 pont előnnyel, amit most higgadt játékkal növelni is tudtunk, és a végére alakult ki a legnagyobb különbség a két csapat között (76:68). Már csak a Kecskemét elleni idegenbeli találkozó van hátra az alapszakaszból, amit, ha megnyernénk, elkerülnénk a kieső zónából.

Címkék: felnőtt, serdülő
előző hír archívum 2015 következő