Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Csak győzelmek a tavaszi szünetben
2015. April 12. 17:44
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Csak győzelmek a tavaszi szünetben

Csak győzelmek a tavaszi szünetben
A legfontosabb dolog, hogy az NBI-ben megnyertük az alapszakasz utolsó mérkőzését is, és ezzel elkerültünk a rájátszás alsóházát. Az U18 megyei meccset nyert Hatvanban, a legkisebbek a Kenguru Kupában két győzelmet aratva feljebb léptek a ranglistán.

Úgy alakultak a húsvét vasárnapi eredmények, hogy a Kecskemét legyőzésével (80:64) a felnőtt csapatunk pontelőnnyel az alapszakasz 8. helyén végzett. Ezzel a középházban folytatjuk, elkerülve a kiesés elleni idegőrlő csatákat az alsóházban.
A csapattagok túlnyomó része az egyetemi bajnokságban is érdekelt, ahol viszont jóval nagyobbak az elvárások. A négy közé jutás a cél, amihez a páros csatában már csak a Pannon Egyetemet kell legyőzni. Az első mérkőzésen Veszprémben 86:85-re sikerült legyűrni őket, a visszavágó csütörtökön lesz a Leányka úton. Bármilyen arányú győzelem a final four-t jelenti!

Az U18-as fiúknak már csak a megyei felnőtt mérkőzések vannak hátra a szezonból. Hét közben a Hatvan KK együtteséhez utaztak, akiket újból fölényesen legyőztek 86:46 arányban.

Sajnos a múltkori tornán a mininek nem sikerült feljebb lépni a csoportból, pedig nekik nem itt van a helyük. Ezt Miskolcon be is bizonyították, hiszen most két győzelemmel feljebb jutottak. Az első meccsen a szerencsi fiatalokat meglehetősen magabiztosan fektették két vállra 81:37-re. Ezután következett a hazaiak 2. számú alakulata, ahol már nagyon akadozott a gépezet. Fáradtak voltak, meg dekoncentráltak is, ennek ellenére harcolták ki a feljutást, mert 44:25-re végül is nyerni tudtak.