Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Megtört a jég Pécsett
2015. April 21. 11:39
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Megtört a jég Pécsett

Megtört a jég Pécsett
A Lány Egyetemi Bajnokság rájátszásának első mérkőzését megnyerte az U25-ös csapatunk pécsi egyetemisták ellen. Képen a győztes csapat látható. Hazai pályán kettős győzelemmel búcsúzott a bajnokságtól a második számú gyermek csapatunk, az első számú pedig 2. helyen jutott be az országos jamboree-re.

Az ősszel alakult leány csapatunk, amiben a főiskolások mellett középiskolások is szerepelnek, az egyetemi bajnokság alapszakaszát győzelem nélkül zárta. A rájátszásban a hasonló mérleggel rendelkező pécsi orvosegyetemistákkal kerültünk össze. A hosszú utazás ellenére jól kezdtük a mérkőzést, de a folytatásban elkapkodtuk a támadásokat, és a félidőre 6 pontos hátrányba kerültünk. A második félidőben nagyszerűen védekeztünk, mindössze 13 pontot kaptunk, a támadásokon is sikerült javítani, és ezzel magunk javára fordítottuk a meccset (39:32). Szép volt Lányok!
A főiskolás fiúk is nyertek a Pannon Egyetem ellen, és kettős győzelemmel bejutottak a négyes döntőbe, amihez szintén gratulálunk.

A Gyermek Bajnokság utolsó fordulójának egyik tornáját a Szilágyiban rendeztük meg. A Hunyadi Sokk csapatunk először a sátoraljaújhelyi fiúkkal játszottak és magabiztosan nyertek 57:42-re, utána a Salgótarjáni KI következett, aminek a végeredménye 65:42 lett. Ezzel a torna győzelemmel véget ért számukra a bajnoki szezon.
A Kék Oroszlánok is befejezték a regionális küzdelmeket. Nyíregyházán az első meccsüket a nagyváradi fiúkkal játszották, ahol elsősorban Kiss Kolos és Alaxai Áron ellenállhatatlan játékának köszönhetően 12 pontos győzelmet arattak (52:40). Ezzel el is dőlt, hogy a második helyen jutottunk tovább. A hazaiak elleni összecsapásnak csak presztízs szempontból volt jelentősége. Amíg bírtuk erővel vezettünk, a nagyszünetben 6 pont volt az előnyünk. A második félidőre elfogytunk erőben is, létszámban is, így a hazaiaktól kikaptunk 70:56-ra. A lényeg mégis csak az, hogy ebben az évben is ott leszünk az ország legjobb gyerek csapatainak a találkozóján!

Az NBI/B-ben a Veszprém csapatát fogadtuk, és egy nagyiramú, küzdelmes mérkőzésen vereséget szenvedtünk (71:79).

Címkék: gyermek, Leány U25, NB I. B
előző hír archívum 2015 következő