Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Ezüst érem a nemzetközi tornáról
2015. május 15. 07:44
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Ezüst érem a nemzetközi tornáról

Ezüst érem a nemzetközi tornáról
Két győzelem, egy vereség lett az U17-es csapatunk mérlege a Michalovce-i nemzetközi tornán. Esélyünk volt a tornagyőzelemre is, hisz az ukrán és a szlovák csapatot magabiztosan győztük le, és a lengyelek ellen is nagy előnyünk volt, de végül hosszabbításban kikaptunk.

Klepej Roland edző értékelése:

Eger-Uzhorod 73:41 (25:4, 15:14, 14:7, 18:16)

Sajnos az ukránok a katonai helyzetük miatt nem ugyanolyan korosztállyal érkeztek a tornára, hanem fiatalabbakkal, de nem becsültük le őket, komolyan vettük a mérkőzést. Ez meg is látszódott az első negyeden, letámadtunk ember ellen, és 20 pont körüli előnnyel kezdtünk neki a 2. etapnak. Sokat cseréltünk, mindenki játszott, mind védekezésben, mind támadásban gyakorolhattunk picit. Az előnyünket szinte végig tartva győztük le ellenfelünket.

Przemysl-Eger  77:70 (14:14, 12:18, 13:20, 22:9, 16:9)

Tudtuk, hogy ők lesznek a legnagyobb riválisok, ezért próbáltunk már a melegítésnél is felpörgetni magunkat. Remekül kezdtünk, Oláh Andris kosaraival hamar előnyhöz jutottunk, amiből 1-2 pontos előnyt tudtunk megtartani az első negyedben. A félidőre ez növekedett, egy erősebb második negyeddel, viszonylag nyugodtan fordulhattunk a második félidőre. Sajnos ez a nyugodtság, túlságosan is elnyomott bennünket, sok apró figyelmetlenségből sikerült felzárkóztatni ellenfelünket. A zónánkat egy játékos szétdobta, zsinórban 3 triplát kaptunk tőle a sarokból. Ez óriási lendületet adott a társainak, akik szintén betaláltak ezután. Az utolsó negyedben fej-fej mellett haladva, óriási jegyzőkönyvvezetői baki miatt (fogalmuk nem volt arról, hogy kinek írják be a faultokat) több meghatározó játékosunkat kifújták. A lengyelek egy utolsó másodperces ziccerrel egyenlítettek, majd a hosszabbításban ők bírták jobban az állóképességek csatáját. Elkerülhető lehetett volna a hosszabbítás, ha a büntetőket mindenki sokkal jobban teljesíti.

Michalovce-Eger 46:68 (11:12, 13:13, 11:15, 11:27)

Fáradtan kezdtük a mérkőzést, és már 4 perc után időt kellett kérni, mert a srácok az öltözőben maradtak. Az időkérés után Andris és Alex kosaraival kezdtünk feléledtünk. Bence keze mágnesként vonzotta a lepattanókat, Zsolti pedig osztotta az asszisztokat. De még mindig nem azt nyújtottuk, amit kellett volna, és az első félidőt majdnem egyenlő pontokkal zártuk. A második félidőre össze kapták magukat a fiúk, neki estek az ellenfélnek, és kijött a két csapat közti különbség. Kintről is betaláltunk végre, viszont a büntető mutatókon nem sikerült javítani. Külön öröm, hogy ezen a mérkőzésen a kispadról is remek segítség érkezett, aki a pályára lépett megpróbálta a maximumot kihozni magából.


A hétvégéről általában:

Nagyon jó helyen szállásoltak el minket, egy rossza szavunk nem lehet, modern és hangulatos apartmanban lakhattunk, gyönyörű kilátással a helyi tóra. Reggelit, ebédet, vacsorát kaptunk, amire szintén nem lehet panasz. A szabadidőben a srácok focizhattak, vásárolhattak, sétálhattak. De belenéztünk más csapatok meccseibe is, főleg a lányok meccsei voltak érdekesek egyes játékosnak. Az első este lenéztünk a tóhoz, sétáltunk egyet, beszélgettünk, kacsáztunk, második este egy kis vacsora kiegészítésként ettünk egy-egy gyrost, majd megnéztünk közösen egy filmet. Úgy gondolom mindenki jól érezte magát, és pozitív élményekkel tért haza.