Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás Sportegyesület

Főoldal » Remek szezonzárás
2015. május 25. 20:34
Facebook megosztás iWiW megosztás Twitter megosztás Hozzáadás a Google Bookmarkhoz Add a Startlaphoz Bőcs KSC hírek RSS Betuméret csökkentés Betuméret növelés Nyomtatás Elküldöm egy ismerősömnek

Remek szezonzárás

 Remek szezonzárás
Az idény utolsó bajnoki eseményére utaztak a gyermek csapatunk tagjai Pécsre. Az ország legjobb U12-es csapatainak találkozóján nagyszerűen szerepeltek. A 16 csapatos mezőnyben izgalmas, színvonalas meccseket játszva, végül két győzelem mellett, két vereséggel fejezték be a tornát.

Nagyon kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, majdnem minden mérkőzés 10 pont alatti különbséggel fejeződött be. Mi, szinte ugyanezzel a kerettel, tavaly szoros meccseket játszva győzelem nélkül fejeztük be a tornát. Most szerettük volna bebizonyítani, hogy többet fejlődtünk, mint a többiek, és ezt 1-2 győzelemmel igazolni. Sikerült!

Egri KOK VSI – Soproni Sasok 62:68 (12:10, 14:11, büntetők 4:6, 18:22, 14:17)

Az esélyesebbnek számító soproniak teljesen meglepettek voltak, hogy tartottuk velük a lépést, sőt 3 pontos előnnyel mi vártuk a második félidőt. A szünet után taktikát változtattak, ami abból állt, hogy a kulcs játékosaik helyett a kiegészítő embereket helyezték előtérbe, akiket mi sajnos nem tudtunk tartani.

Kecskeméti KA – Egri KOK VSI 58:59 (15:17, 7:7, büntetők 6:2, 17:18, 14:15)

Végig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a kecskeméti akadémisták is több képzett játékossal rendelkeztek és ezt ki is használták. Mi fizikálisan voltunk fölényben, de ezt mi nem tudtuk igazán kamatoztatni. Izgalmas véghajrában, 15 másodperccel a mérkőzés vége előtt dobtuk be a győztes kosarat.

Egri KOK VSI – Dombóvári KS 76:69 (22:10, 21:15, büntetők 5:7, 19:16, 9:21)

Ellenállhatatlanul játszottunk három negyeden keresztül, kihasználtuk a fizikális fölényünket, ötletes gyors támadásokat vezettünk, és most a ziccereket is jó százalékkal értékesítettük. A szimpatikusan küzdő dombóváriak mindent egy lapra feltéve az utolsó negyedre összpontosították erejüket, és sokat ledolgoztak a hátrányukból, de utolérni már nem tudtak. Ezzel a győzelemmel a  csoport 2. helyén végeztünk.

Egri KOK VSI – Körmendi Törpördögök  63:70 (18:21, 8:10, büntetők 2:8, 14:22, 21:9)

Ezen a meccsen végig mi futottunk az eredmény után, az utolsó negyed előtt már 19 pontos hátrányba voltunk, de nem adtuk fel. Szédületes rohanásba kezdtünk, leindításokból gyors kosarakat szereztünk, és a vége előtt két perccel már csak 5 pont volt a különbség. Ekkor történt olyan, amit a kosárhoz értő körmendi szurkolók, edzők felállva, vastapssal jutalmaztak: mi támadtunk, Kelemen Ádám hozta fel a labdát, cselezés közben a labda az oldalvonalon kívülre került, a játékvezető a mi javunkra ítélte a labdát, de Ádám jelezte, hogy róla ment ki. Ez a sportszerű cselekedet váltotta ki az elismerést, megérdemelten.
Megfordítani az eredményt már nem sikerült, de ha minden negyedben így játszunk, akkor mindenkit legyőztünk volna.
Elkeseredésre azonban semmi okunk nincs, sőt büszkén mondhatjuk, hogy a legjobbak között is helytálltunk.

A tornán részvevő játékosok névsora:
Alaxai Áron, Bodnár Béla, Fülep Szabolcs, Hoffmann Szabolcs, Holecz Gergő, Holtzer Illés, Janik Bálint, Kelemen Ádám, Kiss Kolos, Kovács Hunor, Mata Krisztián, Rázsi Zalán, Szabó Bence
Edzők: Kis György, Varga György

SZÉP VOLT FIÚK!

Címkék: gyermek
előző hír archívum 2015 következő